Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرفان هودی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با  خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که با توجه به روند منفی ۱۰ روز گذشته، شاخص هم وزن در آخرین روز هفته کاری بازار  مثبت شد، علت مثبت شدن و منفی بودن روزهای گذشته چیست؟ اظهار کرد: محدودیت‌های دامنه نوسان دلیل فاصله معنادار بین شاخص‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دامنه نوسان ۲ درصدی سبب می‌شود چند شرکت بزرگ که بر مثبت ۶ معامله می‌شوند؛ شاخص کل را مثبت و شاخص هم وزن را منفی کنند که این یک جو در حوزه معاملات بود.

او در ادامه بیان کرد: برخی از کارشناسان بازار سرمایه نقد بر این داشته‌اند که دامنه نوسان نامتقارن فرمول شاخص را برهم زده است؛ در حال حاضر که دامنه نوسان متقارن مثبت و منفی پنج بر قرار است، از لحاظ آماری می‌توان گفت که شرایط شاخص بهتر شده و واقعیت‌ها را می‌توان به طور کامل نمایش داد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه تشریح کرد: در دو ماه گذشته ۱۷۰ نماد مثبت بوده و متاسفانه ۳۶۰ نماد در صف فروش قفل شده‌اند که همه شرکت‌های کوچک هستند و این روند مثبتی که شکل گرفته‌؛ عمدتا معاملات صنایع پالایشی‌ها، بانکی‌ها و خودرویی‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید

سَندباکس‌ها را بهتر بشناسید/ توسعه نوآوری مالی‌ در فرابورس با جعبه شنی مالی

هودی در ادامه گفت: اگر این مثبت بودن بازار ادامه دار باشد؛ یعنی اگر تا دو هفته دیگر سهم‌های بزرگ بازار مثبت باشند، می‌توان امیدوار بود که بازار سرمایه و سهام کوچک و شاخص هم وزن مثبت شوند، اما اگر این شرایط مقطعی باشد؛ سهامداران این موضوع را به عنوان یک فرصت خروج در نظر می‌گیرند، که در معاملات روزهای گذشته این موضوع مشهود بوده و نزدیک بر ۳۰۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج شده و عمدتا جذب اوراق با درآمد ثابت شده است.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که بسیاری عقیده دارند که قیمت سهام کوچک حباب دارد؟ بیان کرد: بله برخی از سهم‌های کوچک با توجه به ریزش بازار حباب قیمت دارند، اما خیلی از آن‌ها اصلا تغییر قیمت نداشته‌اند، البته باید گفت که برخی از سهام کوچک حباب قیمت دارند، جو بی اعتمادی در بازار موج می‌زند.

هودی در پاسخ به این پرسش که آیا برای حمایت از بازار سرمایه می‌شود تنها از سهام بزرگ حمایت کرد؟ بیان کرد: سهم‌های کوچک بازار مانند ریلی هستند که قطار نقدشوندگی بازار روی آن حرکت می‌کند. سهم‌های بزرگ بازار عموما مورد توجه حقوقی‌ها، صندوق‌های توسعه و دیگر موارد که کمک به جمع شدن بازار می‌کنند،  قرار می‌گیرد.

او در پایان گفت: تا زمانی که سهم‌های کوچک بازار جمع نشوند؛ شاخص کل و شرایط بازار و اعتماد از دست رفته هیچ کدام بهبود پیدا نمی‌کند. مسئولان به جای اینکه بیایند سهم‌های بزرگ را به شکل دستوری جمع کنند، این دستور را برای سهم‌های کوچک بازار اجرا کنند، چرا که اگر سهم‌های کوچک بازار جمع شوند؛ سهم‌های بزرگ خودشان جمع می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران سهم های کوچک بازار سهم های کوچک بازار سرمایه سهم های بزرگ دامنه نوسان شاخص هم وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۸۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد

به گزارش خبرنگار مهر بازار بورس امروز در اخرین روز معاملاتی هفته با افت ۳۹۰۱ واحد به کار خود پایان داد و شاخص کل به عدد ۲,۲۶۴,۹۲۴ رسید.

همچنین شاخص هم وزن نیز با ۴۲ واحد رشد به عدد ۷۵۰,۸۴۳ رسید.

از نمادهایی که امروز موجب افت شاخص کل شدند می‌توان به نمادهای فملی، فولاد، کچاد، فارس، کگل و شستا اشاره کرد.

با کاهش حجم معاملات سهام و حق تقدم سهام به ۶.۵ میلیون برگه در بازار روز جاری، ارزش معاملات خرد رقم دو هزار و ۸۲۷ میلیارد تومان را ثبت کرد. همچنین حقیقی‌های بازار نیز روند خروج سرمایه از بازار را ادامه دادند تا خالص خروج پول حقیقی از بورس امروز به ۲۱۴ میلیارد تومان برسد.

در معاملات امروز نماد فن افزار بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۹۲ میلیارد تومان بود.

پس از فن افزار، ثفارس بیشترین ارزش معاملات را داشت و شستا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد کرومیت و فملی در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات نیز سهام شستا با تعداد ۵۵۴ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۹۶۴ سهم در صدر قرار گرفته است. ذوب در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وبملت تعلق داشت. دو نماد کرمان و وتجارت نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

در معاملات چهارشنبه، ۵۸ نماد صف خرید داشتند و ۴۲ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۴ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش ۲۲ درصدی به ۲۴۹ میلیارد تومان رسید.

کد خبر 6094265 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • عکس| تغییر چهره بازیگر «بزرگ‌مرد کوچک» در کنار رامبد جوان
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • یکی از عملکردهای مثبت سازمان اوقاف در نهضت ملی مسکن است
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • گنجی که فقط کچل‌ها دارند
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • عبور از دژاووی بورسی