Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که بازدهی و روند شاخص‌های بورس تهران در آذر ماه به چه شکل بوده است؟ گفت: در طول آذر ماه، ۲۲ روز معاملاتی داشتیم و شاخص کل بورس در این ماه  با ۴.۹۴ درصد کاهش به میزان ۶۸ هزار و ۴۶۸ واحد تغییر داشته و از تراز یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۹۳۵ واحد به یک میلیون و ۳۱۸ هزار و ۴۶۷ واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

شاخص بورس به طرح های دولت روی خوش نشان داد

او گفت: همچنین سایر شاخص‌ها از جمله شاخص صنعت نیز با کاهش ۵.۱۸ درصدی به میزان ۶۶ هزار و ۵۱۴ واحد تغییر داشته و به عدد ۱ میلیون و ۲۱۸ هزار و ۴۵۱ واحد رسید.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص میانگین موزون ۵۰ شرکت فعال‌تر نیز ۴.۵۲ درصد کاهش پیدا کرد (کاهش ۲ هزار و ۴۶۴ واحدی) و به عدد ۵۲ هزار و ۱۸ واحد رسید.

او گفت: همچنین شاخص هم وزن نیز که نشانگر رشد یا کاهش ارزش شرکت‌های کوچکتر بازار است، با کاهش حدود ۹.۱۶ درصدی به میزان ۳۵ هزار و ۱۱۳ واحد تغییر داشته و از عدد ۳۸۳ هزار و ۳۲۶ واحد به ۳۴۸ هزار و ۲۱۳ واحد رسیده است.


آسایش در خصوص آمار معاملات ماهانه بورس تهران نیز گفت: ارزش کل معاملات بورس اوراق بهادار تهران در آذر ماه با کاهش ۲۶.۷۵ درصدی نسبت به آبان ماه، از مبلغ ۱۱۰ هزار و ۳۱۷ میلیارد تومان به ۸۰ هزار و ۸۰۶ میلیارد تومان رسید.

او گفت: حجم کل معاملات نیز، از ۱۳۵ میلیارد و ۸۷۸ میلیون سهم به ۱۱۳ میلیارد و ۷۶۹ میلیون سهم رسید که نسبت به ماه گذشته کاهش ۱۶.۲۷ درصدی را نشان می‌دهد.


این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سایر بازار‌های بورس تهران نیز گفت: ارزش معاملات در بازار بدهی که نشانگر میزان خرید و فروش اوراق است، به میزان ۱۲.۹ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش داشته و از ۴ هزار و ۹۵۱ میلیارد تومان به ۵ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان رسیده است.

او گفت: همچنین حجم معاملات اوراق بدهی نیز با افزایش ۱۱.۸۰ درصدی همراه بود و از ۵۱ میلیون  برگه به ۵۷ میلیون برگه اوراق بدهی در آذر ماه رسید.

آسایش در خصوص وضعیت بازار مشتقه که شامل قرارداد‌های آتی و اختیار خرید و فروش سهام می‌شود، گفت: ارزش معاملات بازار مشتقه با کاهش ۴۱.۱۵ درصدی از ۱۰۲ میلیارد  تومان به ۶۰ میلیارد  تومان رسید، اما حجم معاملات این بازار با کاهش ۹۲.۹۵ درصدی همراه بود و از ۲ میلیارد و ۶۱ میلیون  برگه قرارداد به ۱۴۵ میلیون قرارداد رسیده است.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (etf) نیز گفت: ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز با کاهش ۱۸.۴۶ درصدی از ۳۰ هزار و ۷۸۱ میلیارد تومان به ۲۵ هزار و ۹۹ میلیارد تومان رسید. حجم معاملات این ابزار مالی نیز با کاهش ۸.۲ درصدی از ۱۷ میلیارد و ۸۵۸ میلیون یونیت به ۱۶ میلیارد و ۴۲۶ میلیون یونیت رسید.



انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شاخص کل شاخص هم وزن ارزش معاملات اوراق بدهی اوراق مشتقه کارشناس بازار سرمایه میلیارد تومان تومان رسید آذر ماه واحد رسید او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۸۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • کاهش ۲۲ درصدی تعداد حوادث ناشی از کار در زنجان