Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ در هفته ای که بورس همچنان تحت تاثیر اخبار برجامی قرار داشت،‌ دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. در سه روز نخست،‌ اخبار ضد و نقیض برجامی، بازار کم رمقی را رقم زد. ارزش معاملات خرد که هفته گذشته به بیش از سه هزار میلیارد تومان رسیده بود،‌ دوباره نزولی شد و حتی روز یکشنبه به سطح حدود ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هم رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر خروج پول حقیقی در ابتدای هفته تشدید شد؛ به گونه ای که در سه روز ابتدایی به طور میانگین هر روز حقیقی ها حدود ۲۷۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند. بازدهی بورس بر اساس تغییرات شاخص کل و شاخص هم وزن هم تا روز دوشنبه به ترتیب برابر با ۱.۹- و ۰.۴- درصد بود.

اما در دو روز پایانی شرایط متفاوتی رقم خورد؛ انتشار اخبار مثبت برجامی، افزایش قیمت نفت و البته اصلاح نمادها طی سه روز ابتدایی، دوباره معامله گران را وارد بازار کرد و شاهد افزایش تقاضا در دو روز پایانی بازار بودیم؛ ارزش معاملات خرد دوباره به بیش از ۳هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و حقیقی ها به طور میانگین روزانه بیش از ۸۸ میلیارد تومان وارد بازار کردند. در دو روز پایانی شاخص کل بازدهی ۱.۳  و شاخص هم وزن بازدهی ۲.۸ درصدی را ثبت کرد.

به طور کلی این هفته شاخص کل بازدهی ۰.۶- درصدی را ثبت کرد و شاخص هم وزن هم با بازدهی ۲.۳ درصدی برای سومین هفته متوالی بازدهی مثبت را تجربه کرد. روند متفاوت شاخص کل و شاخص بورس نشان می دهد که همچنان نمادهای ریالی بیش از نمادهای دلاری مورد توجه بازار هستند و همچنان معامله گران احتمال بیش‌تری را به احیای برجام می دهند.

این هفته میانگین ارزش معاملات خرد روزانه حدود ۲هزار و ۹۸۰ میلیارد تومان بود که هر چند نسبت به هفته گذشته کاهش یافته اما همچنان در مقایسه به چند هفته گذشته بالاتر است. موضوعی که نشان می دهد که شاید بازار از رکود شدید معاملاتی که از اواخر تیر ماه آغاز شده بود،‌کمی فاصله گرفته است اما همچنان در مقایسه با ابتدای سال فاصله چشم گیری دارد. ارزش معاملات خرد روزانه در هفته پایانی اردیبهشت به طور میانگین به بیش از ۷هزار میلیارد تومان هم رسیده بود.

این هفته حقیقی‌ها به طور میانگین روزانه حدود ۱۲۴ میلیارد تومان از بازار خارج کردند که نسبت به هفته گذشته کمی تشدید شده است. این موضوع همانگونه که اشاره شد به تشدید خروج پول حقیقی در ابتدای هفته باز می‌گردد. با این وجود طی سه هفته گذشته به طور محسوسی خروج پول حقیقی از بازار کاهش یافته است. در حالی از ابتدای خرداد ماه تا هفته دوم مرداد ماه،‌ حقیقی‌ها به طور میانگین روزانه ۳۵۰ میلیارد تومان از بازار خارج می کردند که این رقم در سه هفته گذشته به حدود ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.

نگاهی به شاخص های کلیدی این هفته بازار به وضوح نشان می دهد که همچنان برجام عامل اصلی در تعیین روند معاملات است و تا زمانی که تکلیف آن روشن نشود،‌ روند نوسانی بازار همچنان ادامه دارد. محرمانه بودن مذاکرات و نامه های رد و بدل شده میان ایران و آمریکا هم بر شدت این روند افزوده است؛ چراکه بیش تر اخبار منتشر شده، گمانه زنی رسانه ها است که موجب شاهد انبوهی از اخبار غیرموثق باشیم که این موضوع،‌ روند نوسانی بازار را نیز تشدید می کند.

 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس برجام شاخص کل بورس پیش بینی بورس پیش بینی بورس فردا ارزش معاملات خرد طور میانگین هفته گذشته حقیقی ها شاخص کل هم وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۹۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم

در پی اعلام بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر  رژیم اسرائیل مبنی بر اینکه نیروهایش «با  توافق آتش بس یا بدون آن » به رفح حمله خواهند کرد,، کاخ سفید روز سه شنبه اعلام کرد که  همچنان مخالف حمله اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه است.

به گزارش ایرنا، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی با اشاره به آوارگان فلسطینی که در رفح پناه گرفته اند، به خبرنگاران گفت: "ما نمی خواهیم شاهد یک عملیات زمینی بزرگ در رفح باشیم. قطعاً، ما نمی خواهیم شاهد عملیاتی باشیم که امنیت این ۱.۵ میلیون نفر را که به رفح پناه برده اند، نادیده بگیرد."

کربی افزود که دولت آمریکا "مطمئنا" طرحی از سوی اسرائیل ندیده است که " امنیت یک و نیم میلیون نفری که در این منطقه پناه گرفته اند را تامین کند و این امر هر گونه عملیات زمینی بزرگ را پیچیده می کند."

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حال حاضر در یک سفر منطقه‌ای در اردن به سر می‌برد. وی قرار است در سفر به سرزمین های اشغالی در مورد پیشنهاد آتش‌بس گفتگو کند.

آمریکا اعلام کرده که این پیشنهاد شامل آتش‌بس شش هفته‌ای و آزادی اولین دسته از اسرای در اختیار حماس و افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه می شود.

این دوره به عنوان مرحله اولیه نامگذاری شده است که می تواند منجر به یک آتش بس طولانی مدت شود که در آن اسرای بیشتری آزاد می شوند و فلسطینی ها می توانند به خانه های خود بازگردند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز نسبت به حمله زمینی اسرائیل به رفح در غزه هشدار داد و اعلام کرد که عملیات نظامی در رفح «تأثیر مخربی بر فلسطینیان غزه» خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی گفت: «همه اعضای شورای امنیت و بسیاری از دولت‌های دیگر به وضوح مخالفت خود را با چنین عملیاتی اعلام کرده‌اند. من از همه کسانی که بر اسرائیل نفوذ دارند می‌خواهم هر کاری که در توان دارند برای جلوگیری از این عملیات انجام دهند.»

دبیر کل سازمان ملل متحد افزود که بیش از ۱.۲ میلیون نفر پس از فرار از بمباران اسرائیل در شمال غزه در رفح پناه گرفته اند.

گوترش ادامه داد: «این افراد غذای کمی دارند، به سختی به مراقبت های پزشکی دسترسی دارند، سرپناه کمی دارند و هیچ جای امنی برای رفتن ندارند. در شمال غزه، آسیب پذیرترین افراد - از کودکان بیمار گرفته تا افراد دارای معلولیت - در حال حاضر از گرسنگی و بیماری می میرند. ما باید هر کاری که ممکن است برای جلوگیری از یک قحطی کاملاً قابل پیشگیری و ساخت بشر انجام دهیم.»

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر  اسرائیل که با فشارهای گسترده داخلی بویژه از سوی خانواده اسرای اسرائیلی برای بستن قرارداد مبادله اسیران با مقاومت فلسطین به جای ادامه جنگ روبرو است، در سخنانی از آغاز حمله زمینی به «رفح» در جنوب نوار غزه در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری «سما»، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل روز سه شنبه به وقت محلی گفت: تخلیه جمعیت از رفح در حال حاضر آغاز شده است و ورود به این منطقه به زودی انجام خواهد شد.

نتانیاهو مدعی شد: ایده پایان دادن به جنگ بدون از بین بردن تیپ‌های حماس در رفح مد نظر نیست. حماس بر یک چیز اصرار دارد و آن پایان جنگ است اما به آن دست نخواهد یافت. احتمال یک معامله محدود برای تبادل اسرا وجود دارد و ما عقب نشینی کامل از نوار غزه را نمی‌پذیریم.

نتانیاهو با بیان اینکه "ما به منظور آماده سازی یک عملیات، شروع به تخلیه فلسطینی‌ها از رفح کرده‌ایم"، ادعا کرد: اسرائیل تسلیم حماس نخواهد شد. ۲۰۰ هزار نفر را به دلیل نگرانی از حمله زمینی ارتش از رفح تخلیه کرده‌ایم و من خواسته‌های حماس را برای متوقف کردن جنگ نمی‌پذیرم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • عبور از دژاووی بورسی
  • کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم